Consells agrícoles 14 | Agronec'89

Consells agrícoles 14

21/03/2016

Plantar i sembrar: A l’hort, ja és pot preparar el planter de albergínia, tomàquet, pebrot, cogombre, carbaçó, etc. Plantar api, bleda, ceba, col d’estiu, enciams, espinac, patates, mongeta, pastanaga, porro, julivert, etc . Al jardí, és temps de sembrar marduix, menta, orenga, poliol, romaní, ruda, sajolida, sàlvia alfàbrega, donzell, espemellac, farigola, etc. i plantes útils com boixacs, camamilla i clavell e moro. Tenim l’oportunitat de sembrar les  bulboses de primavera com begònies, calles (lliris), dàlies, muguet, gladiols, íliums, nards, etc. Recordar que és molt important saber quina lluna tenim per plantar i sembrar.

Tractaments: Fruiters, els brotats o florits, cal esperar a veure els primers símptomes.  Oliveres, primer cal fer la poda per tractar-les.  A l’hort,   si cal,  pel pugó de les faveres, eruga del api, enciam, escarola, etc… A la vinya,  si és vol, és pot aplicar herbicides residuals només al llom abans de que brotin els ceps.  Al jardí, vigilar les roies de les diferents plantes.

Tractar sempre amb productes autoritzats tan en cultius ecològics, producció,integrada com convencional i respectar el termini de seguretat.

Posted in General