Consells agrícoles 13 | Agronec'89

Consells agrícoles 13

17/03/2016

Vinya. Si em plantat vinyes noves i no ha plogut, caldrà regar els ceps localitzadament per que tinguin una bona brotada i arrelada. Recomanem si no s’ha fet en el reg de la plantació, incorporar al aigua una dosi de 0,5 grams per cep de micorrizes que motivarà al cep a treure bones i abundants arrels per arrelar + matèria orgànica líquida si la terra és baixa amb orgànic.

Horta. Amb lluna vella  és sembren i és planten plantes com escarola, enciam, api, pastanaga, porro, ceba, col d’estiu, rave. Preparar el planter de tomàquets, pebrots i albergínies, carbassó, cogombre, També és pot sembrar pastanaga, bleda, rave i remolatxa de taula, patates.

Fruiters. Encara és temps de plantar-ne els de sacar, assegurant bé forat on és posarà. Si és terra molt argilosa, cal posar una mica de torba en el fons del forat escollit, d’aquesta manera ajudarem a que arreli millor

Olivera. És pot començar a fer la poda.

Jardí. Temps de sembrar les aromàtiques com alfàbrega, donzell, espamellac, farigola, marduix, menta, poliol, romaní, ruda, sajolida i sàlvia. També plantes útils com boixac, camamilla i clavell de moro.

Posted in General


Us de les cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies , cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies