Consells agrícoles 13 | Agronec'89

Consells agrícoles 13

17/03/2016

Vinya. Si em plantat vinyes noves i no ha plogut, caldrà regar els ceps localitzadament per que tinguin una bona brotada i arrelada. Recomanem si no s’ha fet en el reg de la plantació, incorporar al aigua una dosi de 0,5 grams per cep de micorrizes que motivarà al cep a treure bones i abundants arrels per arrelar + matèria orgànica líquida si la terra és baixa amb orgànic.

Horta. Amb lluna vella  és sembren i és planten plantes com escarola, enciam, api, pastanaga, porro, ceba, col d’estiu, rave. Preparar el planter de tomàquets, pebrots i albergínies, carbassó, cogombre, També és pot sembrar pastanaga, bleda, rave i remolatxa de taula, patates.

Fruiters. Encara és temps de plantar-ne els de sacar, assegurant bé forat on és posarà. Si és terra molt argilosa, cal posar una mica de torba en el fons del forat escollit, d’aquesta manera ajudarem a que arreli millor

Olivera. És pot començar a fer la poda.

Jardí. Temps de sembrar les aromàtiques com alfàbrega, donzell, espamellac, farigola, marduix, menta, poliol, romaní, ruda, sajolida i sàlvia. També plantes útils com boixac, camamilla i clavell de moro.

Posted in General