Consells agrícoles 11 | Agronec'89

Consells agrícoles 11

28/01/2016

Plantar i sembrar:Al hort,  bledes, cols, escaroles, cebes, enciams, bròquils. Llavors de patates, espinacs, julivert, faves, pèsols, porro i alls. Al jardí, marialluïsa, roselles, violetes, clavell xinés, malva florida. Tenim l’oportunitat de sembrar les  bulboses de primavera, com jacints, narcisos, anemones, safrà, amaril·lis, assutzena, crocus, fressies, iris, tulipes, etc.

Tractaments:Fruiters, de fulla caduca realitzar tractament d’hivern mullant molt bé del terra fins els brots més llunyans, d’aquesta manera eliminem restes de fongs i insectes amagats a la pell. Els de fulla peremne tractar només si ha plaga. Oliveres, si estan netes no cal tractar. Al hort , vigilar les erugues de la carxofera, escaroles, enciams, api, cols i coliflor. A la vinya, no cal tractar. Al jardí, tractar si han les paneroles en el lloure, heures i coníferes.

Tractar sempre amb productes autoritzats tan en cultius ecològics, producció,integrada com convencional i respectar el termini de seguretat.

Posted in General