Consells agrícoles 10 | Agronec'89

Consells agrícoles 10

21/01/2016

Vinya .Seguim podant els ceps amb el sistema més adequat per varietat. Cal treure més fusta vella del habitual per deixar fusta nova, així motivem que ens broti amb més vigor desprès de l’estrès hídric del 2015. Adobar les vinyes amb orgànic (M.O.) si fa temps que no s’aplica per afavorir la fauna microbiana del sòl, o també amb  minerals sòlids o líquids (NPK+Mg). Si és fa amb M.O. cal triar productes ben com postats, i és fa amb minerals, la relació estàndard pot ser 2-1-3-0,2, tot i que cada vinya pot tenir la seva necessitat. Normalment el Penedès son terres riques amb fòsfor (P), macro mineral indispensable per afavorir arrel i floració del cep, per tant no calen grans dosis de fòsfor.  Recordar que fer qualsevol adobat, millor fer-ho amb lluna descendent/nova.

Horta. Cal adobar+llaurar amb orgànic i minerals les parcel·les més deficitàries amb lluna descedent/nova.

Fruiters.  Cal podar els fruiters per varietats, millor amb lluna nova i tenint en compte les seves necessitats. També és temps de plantar-ne, sempre amb la terra ben estovada, adobada i amb lluna ascendent.

Olivera. Fer adobades amb orgànic (M.O.) juntament amb minerals+Bor (NPK + B) .El microelement Bor (B), és indispensable per l’olivera per el quallat i formació de les olives.

Jardí. Fer la poda de tots els rosers amb lluna descendent/nova. Comença el temps de plantar les bulboses de primavera.

Posted in General