Consells agrícoles 9 | Agronec'89

Consells agrícoles 9

03/12/2015

Plantar i sembrar:Al hort, alls, cebes, cols d’estiu, espinac d’hivern, faves i pèsols. Al jardí, poques plantes podem sembrar o plantar. Si més no, podem decorar i omplir espais deficitaris amb plantes florides de temporada com ciclàmens, matrimonis, violes i pensaments.

Tractaments:Fruiters:  Els arbres amb fulles parcialment o totalment caigudes, realitzar un tractament amb coure per cicatritzar. Oliveres: tractar amb coure per cicatritzar ferides només els camps extensius on s’hagi collit a màquina, d’aquesta manera evitarem les formacions de “berrugues” a la fusta causades per un bacteri. Hort: Cal vigilar els diferents fongs visibles de les carxofes, faves, pèsols, ceba, api i bleda. Només tractar on hi hagi presència d’ells. Vinya: No cal aplicar. Jardí: Tractar les coníferes mes afectades per fong i paneroles de la primavera i estiu. Els pins on hi hagin presència de erugues de processionària, cal tractar mullant bé.

Tractar sempre amb productes autoritzats tan en cultius ecològics, producció integrada com convencional i respectar el termini de seguretat.

Posted in General