Consells agrícoles 8 | Agronec'89

Consells agrícoles 8

26/11/2015

Vinya. És poden començar a podar només les vinyes on els pàmpols han caigut del tot. Si és trobem ceps afectats per malalties de fusta, cal podar-los en tisores diferents, treure el màxim de fusta afectada, deixar fusta nova i aplicar producte cicatritzant.

Horta. Cal controlar els regs als pèsols, faves, alls, calçots, cols, escaroles, etc.,  ja que en regs curts i no abundants evitarem la excessiva humitat en les arrels i tronc per que no és desenvolupin els fongs malignes que poden parasitar i destruir les plantes

Fruiters. Comença la collita dels cítrics. Aquest any les flors han quallat molt bé en general i s’espera una bona collita. Cal collir-los sempre tallant pel mànec i no estirant.

Olivera. Estem en plena collita d’olives pràcticament en totes les zones. Degut a la tardor càlida que estem tenint, cal collir-les el més ràpid possible, ja que maduren mol ràpid i poden caure si ens arriba el vent.

Jardí. Tenim en floració per collir els clavells i crisantems amb tota la seves varietats de colors i mides, ideals per decorar, ja que perduren molts dies.

Posted in General