Consells agrícoles 7 | Agronec'89

Consells agrícoles 7

05/11/2015

Plantar i sembrar: Al hort: Varietats de cols i broqui. Pastanaga, naps, espinacs d’hivern i els alls per grans secs, que millor que siguin d’origen gironí o manxec. Al jardí: clavell xinés, malva florida, bulboses de tardor, com jacints, narcisos, anemones, safrà, amaril·lis, assutzena, crocus, fressies, iris, tulipes, etc.

Tractaments:Fruiters:  Esperar a la caiguda de les primeres fulles per tractar, excepte pereres i noguers, que s’han de tractar per prevenir la bactèria(brot negre). Els cítrics la panerola i minadora de fulla. Oliveres: no podem tractar-les per la mosca amb productes convencionals, per poc marge de plaç de seguretat, excepte el cultiu ecològic que és més curt.  Al hort: les erugues en general del cultius, els fongs de les bledes, apis, enciams i bacteri de les cols, enciams i tomacó. A la vinya: cap aplicació.  Al jardí: erugues en general, oïdi de euonymus, roia del roser i gerani.

Tractar sempre amb productes autoritzats tan en cultius ecològics, producció,integrada com convencional i respectar el termini de seguretat.

Posted in General