Consells agrícoles 6 | Agronec'89

Consells agrícoles 6

29/10/2015

Vinya. En les vinyes joves de l’any, abans de la poda, cal lligar bé els sarments al filferro del emparrat que vulguem deixar per la formació futura del cep, així evitarem mal formacions futures.

Horta. Un cop netejades les parcel·les de les plantes d’estiu i primavera, cal preparar la terra amb llaurades i adobs pertinents per les sembres i plantacions dels cultius d’hivern.

Fruiters. És  temps de collir codonys, caquis i castanyes. Els interessats en fer el dolç de codony, ara és el moment. Collir els codonys i caquis quan no siguin madurs del tot, ja que tendeixen a podrir-se ràpid i cauen al terra, degut que son fruites fràgils de textura. Per madurar-los bé els posarem al costat de les pomes, aquestes desprenen gas etilè.

Olivera. Les zones del Baix Penedès i Garraf, estan a punt de collir les olives per l’oli nou, especialment la varietat de arbequina. És recomanable collir-les en un 80% de madures i 20% de verdes, d’aquesta manera obtindrem un l’oli amb més aromes i és guarda millor tot l’any.

Jardí  .Floració de varies plantes de romaní, poliol, crisantems, caputxina i clavell de moro.

Posted in General